Edintone

Edintone

Róna Péter for Prime Minister!

2017. október 07. - Edmonton2

Egyébként szerintem Róna Péter lenne most a legjobb választás ellenzéki miniszterelnök-jelöltként. Kérdés, hogy felmerül-e ez a lehetőség bárkiben, aki ilyen ügyek tekintetében döntéshozó helyzetben van (szerintem igen), és a nagyobb kérdés, hogy ő vállalná-e, hogy olyan pártok jelöltje legyen, mint az MSZP és a DK. Róna Péter következetesen képviselte a szegénypárti baloldali gondolatot, és a nyugatbarát külpolitikai álláspontot, amivel tökéletes antitézisét adja a mai kormányzat preferenciáinak. Tisztessége mindig megmaradt, rendkívül művelt ember, saját gazdálkodása van, vidéken él, ami szimpatikussá teheti a Budapesten kívüli szavazók számára. Nem ismeretlen, nem egy Falus Ferenc. Nehéz lejáratni a habonyista bohóc-témakörrel, hiszen vitathatatlan tekintély a szakmájában. Elkötelezett baloldalisága miatt mondhatni, ő a magyar Bernie Saunders vagy Jeremy Corbyn. Az ő támogatására akár az LMP is meggyőzhető lehet, hiszen leginkább ehhez a párthoz kötődik.

Kik az alternatívák? Karácsony Gergely már felmerült, de ő talán inkább főpolgármester szeretne lenni. Szerintem jó döntés, hiszen az ő karakterével erre több esélye van. Andor Lászlót szokták még emlegetni, de nem hinném, hogy gazdasági liberalizmussal jelenleg akkora szavazótábort lehetne megnyerni, amekkorára egy baloldali összefogásnak szüksége lenne a győzelemhez. A már elindult Botka-kampány után sem lenne hiteles egy Andor-kampány, annál inkább egy Róna-kampány. Eszembe sem jut más. Szerintem egy kérdésfeltevést megér!

A bejegyzés trackback címe:

https://edintone2.blog.hu/api/trackback/id/tr6112937605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása