Edintone

Edintone

Miért gondolom, hogy az orosz propoaganda aktívan befolyásolja a gondolkodásunkat?

2017. február 06. - Edmonton2

A címben feltett kérdésre adott válasz egyesek számára evidencia. Nem nekik szól ez a poszt. A poszt azoknak szól, akik naivitással vádolják a "régi világrendet", a Nyugat elsőbbségét elfogadókat (lsd. "Amerika is használ csúnya titkosszolgálati eszközöket", legutóbb épp az USA elnöke mondott hasonlót: http://444.hu/2017/02/05/trump-szerint-az-sem-gond-ha-putyin-egy-gyilkos-mert-az-egyesult-allamok-sem-artatlan), de ők maguk a világrendet megkérdőjelező pártok globális előretörésében egységes koncepciót látókat összeesküvés-elmélettel vádolják. Tulajdonképpen senki nem állította, hogy a Nyugat nem igyekszik megvédeni magát - akár a tömeg manipulálásával is. De az oroszok (a titkosszolgálatuk, az FSZB; illetve a katonai Felderítő Főcsoportfőnökség, a GRU) az utóbbi időben tökélyre fejlesztették ez irányú tevékenységüket.

Valaki előállhatna egy más magyarázattal, hogy miért törnek elő - globálisan - a világrendet megkérdőjelező, elsősorban szélsőjobbos pártok, mozgalmak, híroldalak, közösségek, stb...  Általában a baloldalra jellemző magyarázat, hogy a nyugati "kisember": egykori ipari munkások, kékgalléros dolgozók, esetleg a vidékiek, vagy az öregek (vagy azok, akikre az összes leírt jelző illik) válságban vannak, rosszul élnek. A marxizmusra jellemző valóságmagyarázat, hogy az egyedfenntartási ösztönnel kapcsolatos vágyak kiélésében tapasztalt nehézségek vezetnek a gyűlölethez, a szélsőséges eszmék terjedéséhez, a háborúhoz. A mi nyugati világunkban az ilyen ösztönök kiélése jelentősen könnyebbé vált az ipari forradalom óta, ezt a jelenséget nevezzük haladásnak. De ha "csupán élni" ilyen egyszerű, akkor miért is vannak háborúk? És vajon miért válnak nyitottá a világ rendjének "alternatív" értelmezéseire (pl. alt-right) a leszakadó tömegek, ha van mit enniük, tudnak ruházkodni, sokféle más dolgot is megengedhetnek maguknak, többnyire pl. évi egy nyaralást a Bahamákon? Mert nem tudnak New Yorkba költözni? A New Yorkba költözésre irányuló vágy része lenne az egyedfenntartási ösztönnek? Szerintem tévednek a marxisták. Ez a vágy a hatalmi (Alfred Adler volt ennek a területnek a kutatója) és a szexuális (ennek pedig Freud) ösztönökkel, tehát a fajfenntartással van összefüggésben.  A köztudatban: aki New Yorkban él, az fölötte áll annak, aki a vidéki Pennsylvaniában él, és bizonyára nagyobb a lehetősége szexuális vágyainak kiélésére is (ezt erősítik az olyan sorozatok, mint a Szex és New York, és ezért tapasztalhatjuk sokszor, hogy a vidékiek számára a nagyváros sok esetben valamiféle erkölcsi fertőként jelenik meg). Az egyedfenntartás lehetősége a haladásnak megfelelően növekszik időben, de a  hatalomhoz és a szexhez való hozzáférés időben állandó marad.

Nos, az erre való rádöbbenést - miszerint "neked rosszabb, mint nekik" - használták ki a fentebb említett mozgalmak. Az elégedetlenség korábban is megvolt - amióta világ a világ, ez létezett, és létezni is fog - de ezek az "alternatív" mozgalmak (pl. Alternative für Deutschland) adtak neki hangot. Ezt követte a hamis illúzió, miszerint "ti, a nép is lehettek hatalmasok", ezért lehet populistának nevezni ezeket a mozgalmakat. Ezért nem a népnek kenyeret és alapbért ígérő, marxista alapokon nyugvó baloldali, hanem az "újból felemelt fejeket" ígérő - többnyire szélsőjobboldali - mozgalmak indultak növekedésnek. De micsoda növekedésnek! Érdemes megnézni, hogy hogyan változott e pártok népszerűsége az utóbbi években, majd ezt összevetni Trump megválasztásával és a Brexittel. Amíg a 90-es években a MIÉP egy jó esetben 5%-os kispárt volt, a Heti Hetes tréfáinak állandó elszenvedője, ma lassan evidenciaként kezdik emlegetni, hogy Csurkának igaza volt - tudniillik Soros. Egy ilyen mértékű világképváltozás nem megy végbe magától, a világ számos pontján, nagyon hasonló menetrendet követve. Ez annak az eredménye, hogy az internetet - tehát a nyilvánosságot - elözönlötték azok a tartalmak, amelyek az alternatív (lsd. a MIÉP annak idején harmadik útnak nevezte magát: "se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar"  - tehát alternatív), így az észak-atlanti világ elsőbbségét elutasító világrendről való beszédet és annak elfogadását természetessé tették.

Úgy vélem, hogy ez egy kívülről elősegített folyamat, és ezt számtalan hír erősíti meg, amelyeket azért vagyok hajlamos elhinni, vagy megfontolni ezek igazságát, mert egybevágnak azzal, amiről írtam, tehát az "alternatív" mozgalmak hirtelen és drasztikus megerősödésével.Természetesen tudjuk, hogy pl. Litvinyenko nem magától halt meg - nos, akkor miért gondoljuk, hogy az orosz titkosszolgálat nem mozgat meg minden követ hatalma növelése érdekében? Főleg, ha az egybeesik a tapasztalatainkkal a közvélemény változásáról? Azt hiszem, ennek tényleg evidenciának kellene lennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://edintone2.blog.hu/api/trackback/id/tr1912187864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.02.07. 01:29:01

Tovaris birca! Munka van! Ez egy fontos poszt, tessék azonnal ballibezéssel elterelni a témát! Az esti szopásos gőzfürdőzés közben történt ánuszrepedése most nem lehet kifogás.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.02.07. 05:29:57

Alapvetően hibás elképzelés, hogy a széljobb pártok az oroszok miatt erősödtek meg.

Aki dstabilizálni akar, az támogathat bizonyos erőket, ami most éppen a széljobb, mert a baloldal régóta a globáltőke oldalán áll Európában.

Ezeket az erőket nem az oroszok váltották ki, hiszen ők korábban éppen a szélbalt irányították kézivezérléssel egész európában, a 2 vh. között.

Az oroszok kihasználják a széljobb pártokat a saját érdekükben, pont ahogy az amerikaiak a liberális globáltőkés 'balpártokat' a saját érdekükben.

De az hogy ezek az erők megerősödtek, annak az alapvető oka az, hogy a balliberális globalisták nem tudták megoldani sem az európai pénzügyi válságot, sem a migránsválságot, sőt részben ők idéték elő ezeket a problémákat.

Nekik kényelmes magyarázat lenne ezt az oroszokra fogni, mint ahogy az amerikai demokratáknak is kényelmes orosz hekkeléssel haknizni, de a valódi ok: az emberek megunták a hazudozásukat, amire pl. azért derülhetett fény, mert HC levelei kiszivárogtak. Ők most a kiszivárogtatót okolják, de ez nem segít rajtuk.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2017.02.07. 07:08:29

Az orosz propaganda egy nagyon régi bevált hatalomtechnikára épít, az ősi csoportösztön aktiválására, ez kapcsolatban van az általad említett egyedfenntartási ösztönnel.
kayd.blog.hu/2016/09/21/a_csoportszelekcio_jelentosege
Először a konteós csoportokat vonták irányításuk alá, ez már 6-8 éve elkezdődött. Az amerikai "háttérhatalommal" és világot uraló titkos szervezeteivel kapcsolatos klasszikus összeesküvés-elméleteket az orosz titkosszolgálat vette kézbe, és fejlesztette tovább célzottan Putyin szájízének megfelelően, geostratégiai céljai szerint, de fő ideológiáját tekintve elsősorban Alexandr Dugin identitárius nézeteire épül. Egyrészt az orosz befolyás alá került konteógyáros oldalakon keresztül, az orosz állami médiában (többek között a Russia Today tévécsatorna is rendszeresen elővette ezeket, pl. a Truthseeker című műsorában), vagy az EU országaiban az orosz titkosszolgálat által támogatott szélsőjobbos szervezetek médiáin keresztül. A nagy megugrást az ukrajnai forradalom orosz narratíva szerinti tálalása jelentette, ekkor kapcsolt az orosz propaganda többszörös fokozatra, és jelentek meg hazánkban is a szélsőjobbos és szélsőbalos nemzeti hírforrásoknak álcázott propagandaoldalak, a Hídfő, (először hidfo.net, aztán hidfo.net.ru, végül mára hidfo.ru lett), hungarian.ruvr.hu, oroszhirek.hu, bal-rad, hunhír, kárpáthír, nethír, orientalista, stb., és ezek híreit egy az egyben átvevő klónjai. A 2014-es évben például dömping volt a dollár közelgő bedőléséről szóló propagandacikkekből (a cikkek zöme már nem elérhető, amúgy a dollár persze folyamatosan erősödött), és a küszöbön álló orosz győzelemről az amerikai/izraeli világrend felett, a BRICS országok csodálatos együttműködéséről és óriási gazdasági erejéről, az Eurázsiai Unió nagyszerű felemelkedéséről, az oroszok titkos szuperfegyvereiről, melyektől az amerikai hadihajók legénysége fejvesztve menekült, Putyin kitiltotta az országból a Rothschildokat, stb.
Ezek a tipikus konteós propagandacikkek egyrészt a világ minden problémájáért USÁ-t teszik felelőssé, másrészt Putyint úgy állítják be, mint a háttérhatalom és a "liberális fertő" egyedüli potens ellenfelét, a konzervatív értékrend és a keresztény kultúra védelmezőjét. Az ellenségkép csúcsra járatása, a társadalmi törésvonalak felerősítése, és a csoportszelekciós hatások előhozzák az ösztönöket, és gyűlölködő droidokká változtatják az arra hajlamosakat.

torró 2017.02.07. 07:26:25

Ó hát persze. Amerika meg az ártatlanság maga!Ne hülyéskedjünk már! Érthető az orosz propaganda is, de ugyanazt műveli Amerika. Meg még egyesek! Szeptember 11, meg a hasonló rengeteg hazugság. A CIA közreműködése egy rakás konfliktus kirobbantása. Az oroszokkal kapcsolatban sajnos nem tudok konkrét eseményt, ami hasonló szisztémával rendeztek meg, de attól még biztos lehet. Ezt bírom ez az örökös egymásra mutogatás, majd jönnek, hogy hogy a nép a hülye. Persze biztos, hogy a tömeget könnyű félrevinni, egy rakás dezinformációval. Mindennek a kiindulási alapja a pénz. A profit bármi áron.Mindegy hány ezer ember hal bele! A kurva anyját ennek a sok szemét csirkefogó harácsolónak!

midnight coder 2017.02.07. 07:26:33

"Valaki előállhatna egy más magyarázattal, hogy miért törnek elő - globálisan - a világrendet megkérdőjelező, elsősorban szélsőjobbos pártok, mozgalmak, híroldalak, közösségek, stb..."

Nagyon egyszerű, kis barátom. Azért, mert a nyugati világ bizony szarban van. A nyugati átlagpolgár életszínvonala az elmúlt 30 éveben nem igazán javult, viszont romlott. Ezért volt BrExit, ezért szavaztak a polgárok Trumpra, ezért van az általános kiábrándultság a balliberós pártokból, akik az elmúlt 30 évben ügyesen kiszervezték a termelést és a szolgáltatásokat Európából és az USA-ból Kínába, Indiába.

Ráadásul, ahogy az átlag európai polgár sem nagyon örül ha teli van arab, afrikai söpredékkel az országa, ugyanúgy az amcsik sem lelkesednek a mexikóiakért.

Ehhez még hozzájön az, hogy aki nem teljesen hülye, az láthatja hogy bizony az USA az elmúlt pár évtizedben finoman szólva nem épp az igazság bajnoka volt. Különösen kis hazánkból látszik ez szépen, lásd milyen szépen itt hagytak minket a szarban 1956-ban mert akkor épp a Szuezi válság fontosabb volt, és milyen szorgosan harcolnak az ukrán neonácikért mert Obamaki épp a Putyin bőrét szerette volna a kandallója elé a távozása előtt. De a jó IS sem jöhetett volna létre, ha anno az amcsik nem lövik ki Szaddamot a nem létező vegyi fegyverek miatt, illetve az amcsik kedvenc diktátorai, a szaudi királyi család nélkül, akik biztosítják az iszlám szélsőség anyagi és fizikai bázisát.

Nem kell ehhez orosz propaganda, elég ha valaki használja az eszét és picit tájékozott.

2017.02.07. 07:36:25

"Természetesen tudjuk, hogy pl. Litvinyenko nem magától halt meg" - igen, Litvinyenkót polóniummal megmérgezték, túl kíváncsi újságírókat agyonlőnek Kadirov csecsenjei szerte Oroszországban, az USA meg titkos drónháborúban irtja az ellenségeit, lecsukja az amerikai titkosszolgálatok mocskos üzelmeinek kiszivárogtatóit. Manning, Snowden stb. Julian Assange-t is megvádolták hamisan mindenféle nemi erőszakkal, pedig korábban még ő volt az amerikai liberálisok hőse, a bátor leleplező. Aztán kellemetlen lett a demokratáknak.

Mindkét fél nyomja a saját érdekeit, csak az oroszok a 90-es években picit bealudtak, de most jön fel az orosz propaganda is. Az viszont butaság, hogy a széljobb csak az oroszok propagandája miatt erősödne. Egyszerűen az USA szétverte Líbiát, Irakot, Afganisztánt, Szíriát, a féleszű Merkel meg ráengedte a sok illegálist, iszlámistát Európára, ehhez Oroszországnak vajmi kevés köze volt.
Persze az oroszok se lazsálnak, de azt azért látjuk, hogy Európa magának hozta össze ezt a migriválságot, terrorhullámot, brexitet.
Az USA meg a nagyonliberális, nagyondemokrata nagyonkorrupt Obama-Clinton tengely uralma idején is tolta a szaúdi-katari szunnita elitet, az meg nyomta a legfanatikusabb an-Nuszrának a pénzt, a mérsékeltebb dzsihádistáknak a fegyvert is, Iránnak meg dollármilliárdokat fizettek, hogy leálljon az atomprogramjával, amit persze sose fog megtenni. Van itt vaj mindenkinek a füle mögött, a nyugat elég idióta módon politizált az utóbbi 20 évben.

A nyugati média/propaganda jelenléte ma már természetes, ehhez képest meglepő, hogy megerősödött az orosz propaganda aktivitása. De ez szerintem teljesen természetes folyamat, egy akkora ország, ami most akar visszakapaszkodni a világhatalmi elitbe, igenis áldoz propagandára.

"Ezt követte a hamis illúzió, miszerint "ti, a nép is lehettek hatalmasok", ezért lehet populistának nevezni ezeket a mozgalmakat" - a felvilágosodás óta minden modern demokrácia ezt az illúziót tűzi zászlajára, sőt még a diktatúrák nagy része is a népért dolgozó lelkiismeretes vezetővel vagy népet képviselő egyetlen párttal adja el magát a tömegeknek. Senki se úgy indul el egy választási kampányban, hogy azt ordítja, hogy mindenki szar, alattvalóim lesztek, nem ígérek semmit, el fogom venni a pénzeteket, jövőtöjet, nem érdekel mit akartok, csak hogy nekem mi a jó. Tehát mindenki populista.

Az is populista, aki migriket importál, hogy azokat majd állampolgárrá tegye és így növelje pártja támogatottságát.

A szélbal most olyan eszement ötletekkel akar visszakerülni a politikai palettára, mint a feltétel nélküli alapbér. Legalább a széljobb ilyen hülyeséget nem javasol...
Amúgy ez a bal és jobboldali felosztás is értelmetlen. A baloldal a nyugati országokban (de a magyar politikában is) ballib, a nemzetközi tőke bábja. Orbán meg (aki lelkesen kommunistázik) államosít, növeli az állami újraelosztást.

"Egy ilyen mértékű világképváltozás nem megy végbe magától, a világ számos pontján, nagyon hasonló menetrendet követve." - de végbemegy, ahogy a MIÉP-ben megvoltak a gyökerei a mai Jobbiknak, holland politikában a szélsőliberális, de iszlámellenes Pim Fortuyn meg utána Gert Wilders se most kezdte a politikát az oroszok nyomására. Annyi történt, hogy ezeknek a mozgalmaknak a kezére játszott a ballib EU-vezetés töketlensége. És persze,az oroszok is örülnek nekik, de nem ők indították el ezeket, hanem a 90-es évektől léteztek, amikor az oroszok még nem voltak a spájzban.
A ballib meg ex-marxista EU elit pont hogy nem volt populista abban az értelemben, hogy nem érdekelte őket az emberek szava. Meg is buktak sorban, ma már csak olyan pozíciókban tudnak megmaradni, amikbe nem a nép választja a vezetőket (Bizottság).

Az vicces, hogy a ballibek ma is a populizmust használják szitokszónak. Mert mi is az általuk gyűlölt populizmus? A demokrácia lényege. Hogy a politikus olyat ígér és olyan programot hirdet, amit az emberek helyesnek, az érdeküknek megfelelőnek tartanak és ezért rá szavaznak.
Aki pedig a saját érdekeinek megfelelően szavaz, az a populizmust támogatja és mucsai bunkó.
A jó állampolgár a ballibek szerint felvilágosultan a saját érdekei ellen szavaz és csak ballib pártra hajlandó leadni a voksát. Így elkerüli, hogy a populizmus áldozata legyen. A ballibek tényleg így gondolják!
Az européer állampolgár pont ezért támogatja az iszlamizációt, illegális bevándorlást, mert az az érdekei ellen van, de pont így harcol a populizmus ellen. Logikus :)

SJobs 2017.02.07. 07:43:25

Valaki arulja mar el, mi a faszom ez az orosz szarakodas az indexen? Ez egy ujabb baloldali osszeeskuves ami megmagyarazza, hogy miert nem kepes a buvos 1%-on tuljutni a liberalellenzek? Vagy azt akarja igazolni, hogy az orszag fele megint retardalt, csak az itt irogatok az okosak? Ironian tul amugy tenyleg erdekel az elso kerdes (es elore is koszi, ha komoly valaszt irsz)

Sir Galahad 2017.02.07. 07:44:11

Ha a szerzőnek igaza van, az mindössze annyit jelent, hogy az orosz titkosszolgálatok pillanatnyilag ügyesebben dolgoznak, mint a nyugatiak.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.02.07. 08:03:37

@torró: Most szóltak a központból hogy intézzem a felvételét.
@midnight coder: " A nyugati átlagpolgár életszínvonala az elmúlt 30 éveben nem igazán javult, viszont romlott. " - Ön viszont nem üti meg a felvételi IQ szintet, pedig nem vagyunk igényesek.
@karandash: @SJobs: Önök is a fizetési listára kerülhetnek, szép ballibezés/libsizés volt.
@Sir Galahad: Na de kérem! Mi ez az ernyedség? A politikai helyzet fokozódik, elfogadhatatlan a békeharc közepén az ilyen unott hozzáállás?

Ja és hol van tovaris birca?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:03:56

Minden propaganda befolyásol.

S minden információközlés propaganda.

Az orosz médiák növekvő hatása igencsak pozitív fejlemény, mert megtörte a nyugati, liberákis médiák eddigi egyeduralmát. Ezért is jajjgtanak most a nyugati propagandisták.

odamondó 2017.02.07. 08:04:05

Annyi történt, hogy változott a széljárás a nyugati agymosást az emberek nem kérik már és úgy tűnik a szólamok amiket az oroszok nyomnak jobban bejönnek az embereknek. Per pillanat.

Szánalmas, hogy a legtöbben úgy tesznek mintha csak az oroszok élnének ilyen fegyverekkel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:05:30

@KayD:

Dugin identitárius? Hát ezt kétlem. Persze kérdés, mit étesz a szó alatt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:08:09

@karandash:

Litvinyenkp egy volt titkosszolgálati tisztként elszegődött az országa ellen merényleteket végrehajtó terroristákhoz. Hasonló esetben, ha amerikai lenne, ugyanúgy kivégezték volna titkos művelet keretein belül, csak sokkal korábban.

Ez van, ezek a szakma szabályai.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.02.07. 08:08:52

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: A munkaidő 8 órakor kezdődik tovaris! De szófiai idő szerint! És ha jól tudom tegnap este ügyeletes volt. Hogy kerülte el ez a poszt a figyelmét? A médiát pedig nem tesszük többesszámba. Egy közíró, egy szellemi világítótorony ez tudhatná.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.02.07. 08:14:06

Tovaris birca!

Ez jó ötlet!

Legyen szíves ezzel a terrorizmus dologgal kiegészíteni Litvinyenkó cikket a wikipédián!

"Alekszandr Valterovics Litvinyenko

1988–1999 között a szovjet KGB, majd az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tisztje volt. Miután szembekerült a szolgálattal, 2000-ben Nagy-Britanniába szökött.

2003-ban a Secret Intelligence Service, a MI6 néven is ismert brit titkosszolgálat Edwin Redwald Carter fedőnévvel beszervezte. Havi 2000 font juttatásban részesült, és kapott egy titkosító programmal rendelkező telefont is. Kapcsolattartója egy Martin fedőnevű brit ügynök volt. Litvinyenko összeköttetésben állt a spanyol titkosszolgálatokkal is, amelyeket nagyon érdekelte az orosz oligarchák és a Spanyolországban tevékenykedő orosz bűnözői csoportok közötti kapcsolat.[5]"

2017.02.07. 08:15:04

"az észak-atlanti világ elsőbbségét elutasító világrendről való beszédet és annak elfogadását természetessé tették"

Kb a Szovjetunió bukása és a rendszerváltás óta hivatalos az a vonal, hogy a magyarok az észak-atlanti integráció hívei. Azt hitte mindenki (Fukuyama hülyesége miatt), hogy najd mindenütt győz a liberális demokrácia. Nem így lett. Sőt, a liberális demokrácia anyaországaiban se olyan pozitív már a balliberális demokrácia megítélése. Brexit, Trump elnöksége...
A hidegháború alatt kétpólusú volt a világ, majd mostanáig egypólusú (USA uralt mindent, bele is rokkant a háborúkba, adósságaiba), most pedig többpólusú lett a világ. Az USA és az oroszok mellé feljött Kína, Brazília a rendszeres válságai ellenére is tényező, India meg a jövő nagy játékosa. Mindenki a maga érdekeit nézi már, nem egy vagy két nagyhatalom van csak.
Európa meg betegeskedik.

Magyarország lakossága azt hitte 1990-ben, hogy hamarosan osztrák szinten él majd. Nem így lett, az észak-atlanti elit nem nagyon fogadta be a kelet-európai szegény szomszédokat, csak pár éve van szabad munkavállalás nyugaton, de már fontolgatják, hogy hogy kellene kidobni a románt, lengyelt, magyart, szlovákot. Anglia meg is lépte ezt a lépést, a Brexit elsősorban a kelet-európaiak ellen irányult. Hiába vágytunk az észak-atlanti elitbe, ott csak tányérmosogatónak kellett a magyar. Egyoldalúnak bizonyult a szerelem. Még a saját ipart felszámolták Kelet-Európában, az orvost, mérnököt elcsábították, a többi ment a levesbe. Na jó, minden falu kapott az EU-tól egy letérkövezett főteret, lehet örülni neki.

Németország úrnője is a többi európai nép megkérdezése nélkül árasztotta el Európát mohamedánista illegális migrikkel. Ennyit ér Európa, egy öregasszony egy tollvonással leköpi azt, amit Európa népei akarnak. Ez mutatja, hogy az EU a német hegemónia trójai falova lett, ahol másnak nincs szava. Ebből is elege lett a briteknek, inkább kilépnek.

Én se tudok jobbat, mint az észak-atlsnti kultúrkör, de annak is meg kell változtatni a politikáját, hogy életképes és vonzó legyen. Egy szűk hatalmi elittől el kell venni a hatalmat és visszaadni a népnek. Az amerikaiak már elkezdték, van is most pánik az establishmentben!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:15:34

Még a cikkhez.

A jobboldal régóta zömében liberális, de az utóbbi 30 évben a baloldal zöme is liberálissá züllött. Ezért mind jobboldalon, mind baloldalon megjelentek az új erők: az antiliberális jobb és az antiliberális bal.

Az, hogy hol melyik erősebb elsősorban országfüggő. A görögöknél, a spanyoloknál az újjobb gyenge, az újbal meg erős. Máshol, pl. a franciáknál és a lengyeleknél meg fordítva van. Megint máshol a kettő eleve keveredik.

Görögországban a kormány egy újjobb és egy újbal párt koalíciója jelenleg!

Mo-on eleve hagyomány ez: a két vh. közti népi mozgalom pl. nevezhető egyszerre balnak és jobbnak is.

A lényeg mindenhol: meghalandi a liberalizmust, mely kiszipolyozza és állattá teszi az emberiséget.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:18:14

Ami pedig az internetet illeti, ez a háttérhatalom hatalmas melléfogása.

A net eredeti célja a liberális propaganda világméretűvé tétele, határokon át, hiszen nehéz a cenzúra, a kontroll.

De nem ez lett. A népek, a kisemberek átvették anetet, s ma már az internet a szabad, demokrata, antiliberális tartalmak megosztásának fő tére.

Sorosék már a net kontrollján gondolkoznak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:19:10

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Igen, a briteknek is kellemetlenné vált Litvinyenko, ezért adták őt át az orpsz kollégáknak.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 08:21:27

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Több média = médiák.

Ma Bp-re utazom, ezért keltem később. Találkozóm van a paksi titkos békaemberekkel. A téma: hogyan gyorsítsuk az erőmű építését.

2017.02.07. 08:21:45

Az amerikai és az orosz titkosszolgálat dolgozik. Nincs ezen semmi kivetnivaló. Én csak egy különbséget látok, de azt elég fontosnak tartom. Az amerikaiak még sosem jöttek hazánk területére lovassággal, tankkal, mert nem tetszett nekik, amit csinálunk. Ezt minden orosz fan tartsa észben.
Nem nagyon tudnék olyan dolgot mondani, ami jó nekünk és az oroszoktól jött az elmúlt 150 évben.

2017.02.07. 08:23:37

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: több médium = média. csak, hogy ma se kelljél fel hiába.

blöff 2017.02.07. 08:25:29

De szánalmas , hogy valaki hitelt ad az egyik média manipuláció alapján annak, hogy a másik média manipuláció igaz. Nyilván az oroszok is megteszik a magukét. De a keretrendszert nem talán az amerikaiak (ill "nyugat") írták (internet, facebook, google)?
Vicces látni, h vki komolyan azt elemzi leleplező okfejtésként, hogy más is képes manipulálni, egy teljes egészében manipulatív rendszerben, de nem veszi észre a fáktól az erdőt.
A német médiáról és facebook törvényről ne is beszéljünk.
Az megint érdekes pedig, hogy aki jobb, szélsőjobboldali véleményű az csak vmi ócska manipuláció eredménye lehet, míg a baloldaliság okos, megfontolt egyéni gondolatmenetek esszenciaként szűrhető le. Miért ne lehetne ez akár fordítva? Te vagy manipulálva és most azon csámcsogsz, amilyen gumicsontot beadnak a szádba, hogy az oroszok így meg úgy.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2017.02.07. 08:26:41

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:

www.vajma.info/cikk/anyanyelvunk/52/Media---mediak--medium--mediumok.html

" De az Idegen szavak és kifejezések szótára is figyelmezteti a fölhasználót: a „media” a latin „medium” szó többes száma, ezért a magyar többesjellel is ellátott „médiák” alak alkalmazását lehetőleg kerüljük!"

Tudom hogy a magyar nyelvből csak kettest kapott, de azért ez ismerhetné!

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.02.07. 08:29:16

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Vonjak le a fizetésből? Vagy küldjük el újra Magyarországra hogy megtanulja a nyelvet?

2017.02.07. 08:31:32

@blöff: "A német médiáról és facebook törvényről ne is beszéljünk."

Nem csak német, kanadai kormány is partner a faszbúkkal abban, hogy hogy cenzúrázzák a véleményeket. Mindenesetre amit a facebook, google, twitter a nyugati kormányokkal összejátszva művel a szólásszabadság ellen nyugaton, az nagyjából ugyanaz, amit Kína, Irán, Törökország, Oroszország szemére is vetnek. A nyugat se tűri a szabad, eltérő véleményeket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.07. 08:32:19

@Kreml propaganda osztály bérszámfejtés: Ne basszatok ennyire ki velünk! :-(( Az ötlet is bizarr. Birca Magyarországon. Brrrr... :-((

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.07. 08:33:37

@karandash: Talán elkerülte a figyelmedet, hogy nyugaton az álhíreket és a terrorista beírásokat cenzúrázzák.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.02.07. 08:35:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jó, jó, ez tényleg túlzás. Az országuk most baráti velünk, nem csinálunk 56-os méretű megszállást.

Alick 2017.02.07. 08:44:48

Jenkik és ruszkik... egyik kutya, másik eb.

konrada 2017.02.07. 09:16:14

@roli101:
...csak bombázókkal...
...meg egyébként is, messze voltak, így ráhagyták szerződésekkel a szövetségeseikre azt, hogy ide jöjjenek... (Az oroszok is akkor jöttek, mikor velük ebben megegyeztek, de a franciák is a román-szerb-cseh szövetségeseikkel...)

Az amcsik tudják, nem kell mindig szárazföldi erőt bevetniük, ha van aki megteszi helyettük....

(Persze ez így sarkított hülyeség, pont mint az előzményé. A történelem ennél sokkal bonyolultabb. Mindkét hatalom világuralomra tört, megszállási területeiken biztosítani akarták a maguk hegemóniáját. Az külön pechünk, hogy nekünk azok jutottak, akik ezt az ázsiai totalizmussal oldották meg, mindenképpen jobb lett volna, ha az amcsi fajtát kapjuk.
...de ettől még tény, mindkettő a maga érdekét nézi, azért lép, így a különbséget nem ebben kell keresni...)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.07. 09:23:11

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő:

Linkeden a vélemény ökörség.

A 90-es évek elején egy ballib újságíró terjesztette el, hogy a “média” szó már többesszámban van, így azt mondani, hogy “médiák” az olyan, mint azt mondani “újságokok” vagy “sajtókok”, tehát dupla többesszám. Természetesen ez masszív butaság. Ha a “média” szó többesszámú lenne, azt mondanánk “a média azt írják” és nem azt “a média azt írja” – mivel mindenki az utóbbit mondja, megállapítható: a “média” szó egyesszámban van.

A felhozott ok a következő volt: a latinban, ahonnan a szó ered a “media” a “medium” többesszáma. Ez persze igaz, de teljesen lényegtelen, hiszen ezen az alapok a “kekszek”, “operák”, “fóliák”, “Bibliák”, “Zsigulik”, stb. is mind hibás. Nem, egyik se hibás: a magyar nyelv nem veszi tudomásul, ha egy idegen szó az eredetiben többesszámú, azt egyesszámúnak tekinti. Ellentétben pl. az angollal, ahol a művelt nyelvhasználatban tényleg szokás egyes görög és latin jövevényszavak eredeti többesét használni. Így pl. angolul a “referendum” szó többese a művelt nyelvhasználatban nem “referendums”, hanem “referenda”. Ugyanígy: “medium” – “media” és nem “mediums”, “virus” – “viri” és nem “virures”, “moratorium” – “moratoria” és nem “moratoriums”, “gymnasium” – “gymnasia” és nem “gymnasiums”, stb. Legalábis a művelt szociolektusban, mert az angol utca embere persze nem így beszél.

De mindez, ami az angolra részben igaz, a magyarra EGYÁLTALÁN NEM érvényes: a magyarban nem szokás görög/latin szavakat azok eredeti többesszámával használni, erre EGYETLEN példa sincs: azaz magyarul “operák” és nem “opuszok”, “médiák” és nem “médiumok”, “referendumok” és nem “referenda”, “vírusok” és nem “víri”, “moratóriumok” és nem “moratória”, “gimnáziumok” és nem “gimnázia”, “baktériumok” és nem “baktéria”, stb.

Az eredetre való hivatkozás azért is teljesen fals, mert ezek az alapon a “médiumok” szó is rossz, hiszen helyette “média” a helyes. Persze ez annyira abszurd, hogy ez még tévhitként sem terjedt el.

Minderre persze az értelmesebbje gyorsan rájött, így jött a mítosz finomított verziója: igen, a “média” szó egyesszámú, de ez gyüjtőnév, így nem tehető többesszámba. Azonban ez sem igaz: a magyarban a gyüjtőnevek is tehetők többesszámba, legfeljebb ritkán használatosan így. Nyilvánvaló, hogy az “emberiségek”, “vizek”, „jogrendek”, stb. szavak nem gyakoriak.

Az angolban vagy az oroszban léteznek csak többesszámú szavak – pl. az “olló” szó angolul és oroszul is ilyen szó “scissors” / “ножницы” -, a magyarban ilyen sincs.

A plusz bonyodalom a magyar “média” szóval, hogy használatos két értelemben is:

– egy adott sajtótermék – ebben az esetben ez nem gyújtőszó,
– sajtótermékek csoportja – ebben az esetben ez gyújtőszó.

Ez a kettős jelentős szerintem sajnálatos, de a nyelv alakulása sosem logikus. A “médium” szó szerintem azért rossz szó, mert mást is jelent: nem csak sajtóterméket, hanem közeget és jövendőmondót is. Pontosan ezért kezdett terjedni a “média” szó mint “sajtótermék”. Ez a szó ugyanis nem jelent pl. jövendőmondót. A médiák összességére meg van szó, ez a “sajtó”, ami a “sajtótermékek összessége”. Ez persze csak a személyes véleményem, ami csak azt jelenti: én így mondom, de ez nem jelent semmit, hiszen mások pedig másképp használják. Mindkettő teljesen helyes.

Hozzáteszem: ha a “média” szót gyüjtőszóként használjuk, AKKOR IS van többesszáma, a “médiák”, bár ez esetben természetesen ritka ez az alak. De hogy bizonyítsam is ezt, íme egy mondat, melyben gyüjtőnévként használva teszem többesszámban a “média” szót: “Az osztrák média jellemzője a bulvárlapok magas aránya, ezzel szemben a magyar médiára ez kisebb mértékben igaz. Viszont elmondható ezekről a médiákról közös jellemzőként, hogy az internetes hírportálok egyre inkább szorítják ki az írott sajtót.”.

Akik szerint pedig mégis a „médium” szó többesszáma a „média”, íme egy mondat viccből: „Tegnap voltam két médiumnál, az egyik tenyérból jósolt, a másik kártyából. Ez a média sok érdekeset mondtak el nekem.”.

sőőtnagyonis 2017.02.07. 10:09:09

@karandash: "Az is populista, aki migriket importál, hogy azokat majd állampolgárrá tegye és így növelje pártja támogatottságát."
Jáj csak nem a kórmányról van szó? Mert akko öri hari. Mert tényleg meg vagyok fogva!
Remélem azokról beszélsz, akik a letelepedési kötvénnyel , és a "munkaerőhiány" miatt jönnek!

2017.02.07. 10:55:09

@sőőtnagyonis: letelepedési kötvényes pár tucat kínai milliomos meg olajsejk az smafu. Ahogy a pár ezer ukrán vendégmunkás se zavar sok vizet, azok sose lesznek állampolgárok, ha lesznek is páran, azok húznak tovább nyugatra. A magyar állampolgárrá tett határontúli magyarok szavazatai már inkább számítanak.
Arról beszélek, hogy az amerikai demokraták nagyon szeretnek állampolgárságot osztani az illegálisoknak, azok meg cserébe rájuk szavaznak. A migriből lett segélyen élő bevándorló mindenütt az etatista baloldalra szavaz. Ez van, ez a vote farming az egész nyugati demokrácia rákfenéje.

2017.02.07. 11:16:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem, valójában az ellenvéleményt cenzúrázzák. Ugyanis azt, hogy mi az álhír, nem más dönti el, mint egy facebook szerkesztő meg a kormány.
Ha a valóban álhíreket közlő médiákat cenzúráznák, akkor a CNN, BBC, Buzzfeed és az összes hazugsajtó orgánum már rég le lenne radírozva az internetekről, ugyanis a választási kampány alatt meg azóta is ömlenek az álhírek belőlük. Pl. Trump felesége illegális/prostituált volt Amerikában, Trump halomra erőszakolt nőket, Trump azzal dicsekedett, hogy megragadja a nőket a muffjuknál fogva (nem ezt mondta), Trump dugja a lányát, Trump rasszista, Trump antiszemita (csak a szeretett veje zsidó, a lánya meg ortodox zsidó hitre tért át és Izrael imádja Trumpot), Trump megválasztása esetén összeomlik a tőzsde (ezzel szemben másnap már szárnyalt a tőzsde), Trump idegengyűlölő (csak az eddigi három feleségéből kettő külföldi volt). Trump gyűlöli a homoszexuálisokat... ezzel szemben ő lobogtatta a szivárványos zászlót a Republikánus gyűlésen és elítélte az orlandói melegklub elleni mohamedánista terrortámadást és kimondta, hogy meg fogja védeni a homokosokat.
Trump gyűlöli a mohamedánistákat..
Ezzel szemben Hussein Obama gyilkoltatott le összesen több százezer szíriait, irakit, afgánt, líbiait, jemenit a drónháborújával meg az általa felfegyverzett és pénzelt mohamedánista terrorcsoportokkal, verte szét a Közel-Keletet Killary Clintonnal.

Én veletek ballibekkel ellentétben valódi liberális vagyok, nem vagyok híve a cenzúrának (pláne nem bírósági eljárás nélkül). De ha már álhírek ellenküzd egy-két újmarxista, minden megnyilvánulást kontrollálni akaró kormány, akkor nem ártana a ballib médiát is cenzúrázni. Ott több a hazugság, mint a Russia Today-en meg a hidfo.ru-n, pedig az már nagy dolog.

Sir Galahad 2017.02.07. 12:38:48

@Kreml propaganda osztály bérszámfejtés: Elnézést, de engem különösebben nem köt le az egymással vetélkedő titkosszolgálatok propagandaharca. Ilyen volt száz éve is, lesz száz év múlva is. Igazából nem értem a szerzőt, miért lepődik ezen meg?

Edmonton2 2017.02.07. 14:45:49

@KayD: Köszönöm a hozzászólást! Csak egyetérteni tudok.

Edmonton2 2017.02.07. 14:55:33

@Kreml propaganda osztály bérszámfejtés: Köszönöm. Ennél tömörebb válaszokat nem tudok adni én sem. Az említett kommentek nagyjából ugyanazt a ballibsizést, migrizést, "de a nyugat is"-ozást hozták.

clemens 2017.02.07. 17:42:12

Az egész napos eszmecseréből csak az nem derült ki számomra hogy mi a célja ennek "az oroszok már a spájzban vannak" c. megtévesztő hadműveletnek?
Csak a válságba sodródott ballib elkeseredett bűnbak keresése, vagy esetleg ennél több?
Esetleg a pangó gazdaság, és az eltunyult társadalom jól bevált felpörgetése egy háborús helyzet kialakításával?

sőőtnagyonis 2017.02.10. 20:24:32

@karandash: Ajaj!
Itt már nincsenek szabályok! A simliseknek amúgy is mindegy kinek ad papírt, ha abból haszna van!
Itt már olyan dolgokról van szó amit külföldön jobban tudnak, mint amit nékünk elturbékolnak.
Ezért állították vissza a határellenőrzést is, hogy a nagylelkűen privatizált bevételekért a fekáliával együtt a nyakunkba varhassák!
Ez a szavazat realizálás azért hamis, mert a menekülteket senki sem akarja betelepíteni, hanem csak menedéket kapnak, ha igaz a rászorultság.
Betelepítést konkrétan a hazug orbán tervez, amit már kikotyogott. Ezzel megváltoztatja az etnikai összetételét az országnak és olyan krízisterületről hoz ide hazug módon munkásokat amiket ellenőrizhetetlenül hajt végre. Gyakorlatilag a függetlenségünket adja fel vele. Az a handabanda amivel a népet hülyíti minden alapot nélkülöz
süti beállítások módosítása