Edintone

Edintone

Esélylatolgatás az olasz választás előtt

2018. február 19. - Gianluca Baranelli

Készítettem egy Excel-munkafüzetet, amelynek első lapján a közvélemény-kutatási eredmények, és a saját prognózisom alapján ismerhetjük meg az olasz pártok támogatottságát. A második lap a koalíciókötések esélyeit tartalmazza: zölddel az az esetet jelölöm, amikor a két párt között könnyen születhet koalíciós megállapodás, sárgával azt, amikor a két párt között nehezen, speciális feltételek teljesülése esetén lehet szó erről, pirossal azt, amikor koalíció születése nem valószínű, de egy-egy törvény megszavazása céljából elképzelhető együttműködés, feketével azt, amikor kizárható az együttműködés a két párt között. 

Ezek alapján elsősorban két lehetőséget érdemes latolgatni elsősorban: a nagykoalícióét (valószínűleg a Renzi-féle Demokratikus Párt vezetésével, és a Berlusconi-féle Hajrá Olaszországgal, esetleg egyéb, kisebb pártokkal), illetve a jobbközép koalícióét, a Forza Italia (Hajrá Olaszország), vezetésével, a Lega Norddal (Északi Liga), és egyéb, kisebb pártokkal, a jobbközép választási együttműködés folytatásaként. Utóbbi a jobbközép választási együttműködés 40-42% fölötti győzelmekor, előbbi ennél gyengébb szerepésük esetén várható. 

A Partito Democratico vezette koalíció valószínűleg a jelenlegi kormány jelenlegi (a korábbinál szigorúbb) menekültpolitikáját folytatná, a jelenlegi belügyminiszter vezetésével. A Forza Italia és Berlusconi ennél szigorúbbnak ígéri magát: repülővel küldené haza az érkezőket, csak nem tudni, hová (hiszen nem létezik megállapodás a kiindulási "országokkal").

A bejegyzés trackback címe:

https://edintone2.blog.hu/api/trackback/id/tr3513682810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

USA Footballer Big Erasmus in Padua 2018.03.17. 20:18:18

È possibile che Baranelli è uno v********o?

Benny Di Stefano owner of the House of 100 Penny 2018.03.17. 20:46:51

Se lo mettevi in italiano potevo usarlo per fare due conti e arrivare all'1%.
Così non mi lamentavo con il Maratoneta in diretta tv e ci ubriacavamo con l'olio di ricino.

Matteo Ruspalvini 73 2018.03.17. 20:56:19

Ottimo lavoro! Ben impaginato e con tanti bei colori.
Ti andrebbe di essere il mio statista personale?

Zizi Roberts 2018.03.18. 02:36:20

@George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah:
Eh si caro Mr. President, noi lo sappiamo benissimo!

P.S. C'è posto in Parlamento?

Harvey The Dishwasher 2018.03.18. 02:43:17

@George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah:
@Zizi Roberts:
Signo', basta magna magna che ci ho troppi piatti da lavare.

The Very Big Fascist From North East Italy 2018.03.18. 04:28:00

Zio Burundi! Che razza di bordello c'è qui?
süti beállítások módosítása