Edintone

Edintone

Négy, félig vicces forgatókönyv Botka visszalépése után

2017. október 03. - Edmonton2

Előre kijelentem: leginkább szórakoztatásképpen írom meg a következő posztot. Ha az MSZP szeme előtt tényleg csak a FIDESZ leváltása lebegne, a következő négy forgatókönyv szerint járhatna el. A poszt félig vicces: a mai politikában már bármi megtörténhet, ráadásul az önfeloszlatásnak kifejezetten tudnék örülni.

1) Meggyőznek egy kiábrándult, sértett korábbi fideszest, hogy legyen az "összellenzék" (vagy, aki csatlakozni kíván) miniszterelnök-jelöltje. Ez akkor jutott eszembe, amikor délelőtt olvastam egy figyelemfelkelő cikkcímet a 444-en: "Mellár Tamás függetlenként indulna a Fidesz ellen", és egy pillanatra boldog lettem: "Igen! Ez a megoldás!" - gondoltam. Utána kiderült, hogy Mellár csak egy választókerületben szeretne indulni képviselőjelöltként. Ez egyébként a legkevésbé vicces, legkevésbé irreális forgatókönyv a négy közül, sok fideszes van, aki az elmúlt hét év során háttérbe szorult, vagy szakított a párttal, talán, ha körbetelefonálják őket... Kár, hogy valószínűleg egy sem lesz, aki velük égetné magát.

2) Beállnak Vona mögé. Persze ehhez a Jobbiknak is lenne egy-két szava. Finoman szólva nem hinném, hogy választási megállapodást akarnak kötni az MSZP-vel, márpedig egy későbbi koalíciókötéshez az kell. Máshogyan ezt persze nem lehet elképzelni, hiszen mégiscsak pártokra szavazunk, nem miniszterelnök-jelöltekre. Választási szövetség, vagy koalíciós előkészületek nélkül a beállás ugyanis azt jelentené, hogy arra hívják fel a szavazóikat, hogy a saját listájuk helyett a Jobbik listájára adják voksaikat: erre a lehetőségre inkább a negyedik pont fog vonatkozni (egyébként ugyanez érvényes arra is, amikor egyesek azt prognosztizálják, hogy az MSZP beáll Szél Bernadett mögé). Na, ezért vicces ez a forgatókönyv.

3) Beállnak Orbán Viktor mögé. Ugye, hogy vicces? Megvalósulhatna a nagykoalíciót óhajtók, illetve attól rettegők (rém)álma. És a Fidesz nem tehetne ellene semmit, garantáltan el is vesztenének néhány szavazatot, ha nem is túl sokat. Indok is lenne: a szélsőjobb (Jobbik) ellen mindenkinek össze kell fognia. Kár, hogy a szoci választók közül sokan még e zseniális troll mutatvány után is szokás szerint húznák az ikszet, tán még a parlamentbe is bejuttatva a pártot.

4) Feloszlanak. Ez messze a legjobb, bár legkevésbé kreatív megoldás, hiszen ezt hosszú ideje sokan óhajtják. Azt nem kell részletezni, hogy miért ez a legjobb. Kár, hogy a civil élet nem lehet túl vonzó nekik, úgyhogy erre sincs semmi esély. Ha mégis így tennének, utolsó jó cselekedetként rávehetnék Gyurcsányt és pártját, hogy tegyenek hasonlóan.

+1) Minél hamarabbra kiírnak egy népszavazást a 13. kerület elszakadásáról Magyarországtól, és kihirdetik Angyalföld-Újlipótváros függetlenségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://edintone2.blog.hu/api/trackback/id/tr2812925397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása