Edintone

Edintone

A Magomed-ügyről

2017. április 24. - Edmonton2

Megjelent az Indexen ez a döbbenetes tartalmú cikk. Talán nem is volna szükséges kommentárt fűzni hozzá, én most mégis megteszem. Az állítások önmagukban hátborzongatóak, kezdve az erőszakkal való fenyegetőzéstől, folytatva a "ruszofób hangadók" fellógatásának említésével, azonban egy nagyon fontos mondat tűnt fel a cikkben, ez:

"Arra ugyanakkor nem tudott magyarázatot adni, hogy miért éppen most bántódott így meg, noha már korábban is érte támadás az emlékművet: 2015 októberében Novák Előd egy vésővel esett neki, a jobbikos politikus akciója szintén nagy sajtóvisszhangot váltott ki, de Dasajev akkor nem lépett."

Nagyon érdekelne, hogy mi volt Daszajev konkrét válasza a kérdésre, de az, hogy nem tudott magyarázatot adni, önmagában is bizonyítja: a Daszajevek, a Bayer Zsoltok, Németh Szilárdok, Kubatov-kopaszok nem az "igazságos elszámoltatás" férfias erényeit képviselik, hanem a gyáva (gyengébb ellen mindig könnyebben fellépő) nyers erőszakét. Novák Előd akkori pártja (akkoriban, talán most kevésbé, de ki tudja) az orosz vezetés szövetségese volt Magyarországon, ha ő bántja az emlékművet, az úgy látszik, nem baj. Novák mögött állt erőszakszervezet is - ez is elriaszthatta Daszajevet. Ezek mindenesetre jó érvnek tűnnek amellett, hogy Novákot ne bántsuk, kár, hogy ennek fényében oda az igazságosztó arculat. A nyers erőszak mindig szeretett az igazságosztó szerepében tetszelegni, bár az olyan, filozófiailag semleges, csupán a társas viselkedés szempontjából értelmezhető értékek váltak a jelszavaivá, mint a "hűség" és a "becsület", amelyeknek semmi köze az igazsághoz, csak a közösségben való viselkedéshez (sok esetben pedig a csordaszellemhez).

Végezzük még el a következő gondolatkísérletet! Megjelenik a egy figyelmetlen újságíró jóvoltából egy Mohamed-ábrázolás egy kormánypárti (de akár bármilyen másfajta) újságban. Ezután egy bizonyos, Szíriából érkező Hasszán úr bocsánatkérő videót zsarol ki az adott újságíróból. Majd kiderül, hogy arabok egy Facebook-csoportban már akasztással is fenyegették a muszlimellenes magyarok hangadóit. Mi történne? Égszakadás, földindulás a kormányzati oldalról, vizsgálóbizottság, téma fél évre, +3% a Fidesznek a választáson, (vissza)gyűlölködő Mandiner-kommentek, de biztosan nem egyéni probléma emlegetése. Pedig tudnunk kell: az orosz Facebook-csoport azért létezhet, mert az utóbbi időben sokkal több orosz(országi) telepedett le Magyarországon, mint arab. Mindezek fényében mérlegeljük, hogy mekkora ma nálunk az orosz befolyás. Vegyük hozzá ehhez azt, amit az előző bekezdésben arról írtam, hogy egyre jelentősebb az erőszak kultúrája. És akkor megkérdezem: ilyen helyen szeretnénk mi élni?

A bejegyzés trackback címe:

https://edintone2.blog.hu/api/trackback/id/tr812450025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 15:24:37

Ugyanaz, mint amikor brüsszeli, norvég és sorosista csinovnyikok kének számon dolgokat magyar állampolgárokon. Az nem gond? A csecsen srác legalább az országban él.

miva? 2017.04.25. 17:36:46

@MaxVal BircaMan HJCD: Hogy neked nincs ezzel problémád, azt azóta tudjuk, mikor családostul kiirtással fenyegettél bloggert.

bulista 2017.04.25. 17:54:48

@miva?: Össze is szartam magamat. Ja, nem. Ez a gyáva tetű nem véletlenül menekült ilyen messzire és ilyen meglepő helyre, hátha ott meg tud lapulni a trágyakupacok között. Persze ettől még egyszer véletlenül ráakadhat egy magyar ember, aki majd megszabadítja a világot ettől a hazaáruló féregtől.

Ser Vazul 2017.04.25. 18:34:25

Lássuk be ha nem egy csecsen,ruszki csinálta volna nem lenne ekkora hepaj. Kerestek már meg youtube kemény legényeket és rosszabbul is jártak... Nekem inkább az volt az érdekes amit a csecsen helyzetről mondott. Béke volt és szeretet

Aldou Raine 2017.04.25. 18:57:54

Nagyon meglepne ha e mögött a ruszki (csecsen) zsoldos mögött nem állna valaki! Például egy putyinista kormáynember. Annyira összefonódott már az orbáni titkosszolgálat az orosz titkosszolgálat és a zsoldosok (orosz-magyar verőemberek) hálózata, hogy gyakorlatilag ez már egy cég!

Az Ellenálló 2017.04.25. 19:04:23

@MaxVal BircaMan HJCD: Mondja ezt az, aki Bulgáriában él. A filozófiád szerint akkor neked se lehetne jogod hozzászólni az itteni ügyekhez, mégis megteszed.

miva? 2017.04.25. 19:51:25

@Az Ellenálló: ott a nyugatos Kossuth mai napig igazi sztár. Ezt tette Soros 150 éves propagandája. Bulgária a forradalmi gondolatok és a felelős politikai szerepvállalás földje. Birca meg a legnagyobb Magyar! Az én fiam is Birca lesz! Szép név.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 05:55:57

@miva?:

Te is tudod, sose bántottam senkit. Időnként viszpnt érdemes megleckéztetni pár anoním bérkommentelőt.
süti beállítások módosítása